posílám dál typ na skvělou dobrotu ke kávě, na tvarohovou bábovku. Typ mám zase od Marcelky z Nordic Passion - tady ...

... z tvarohu jsem kdysi pekla buchtu na plech a úplně jsem na ni zapomněla. Tento recept je dost podobný a ono bude asi jedno, do jaké formy se těsto dá ...  

... v každém případě byla bábovka výborná, určitě ji občas upeču ...

... Recept jsem si okopírovala z originálu, který i s popisem je tady ... 

100 g měkkého másla

120 g třtinového cukru

3 vejce

kůra z 1 (bio) citronu

semínka z jednoho vanilkového lusku

500 g měkkého tvarohu (ideálně baleného v papíru)

200 g hrubé mouky

1/2 balení kypřicího prášku

Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem, vysypte hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem. Troubu předehřejte na 170 °C. 

Měkké máslo utřete s třtinovým cukrem do nadýchaného světlého krému. Postupně zašlehejte všechny 3 vejce. Každé vyšlehejte do bělavé pěny. Tento krok se snažte neodbýt, správně našlehaná vejce jsou základem úspěchu.

Přidejte citronovou kůru a semínka z vanilkového lusku. Vešlehejte dva tučné tvarohy a špetku soli. Nakonec vmíchejte 200 g hrubé mouky smíchané s 1/2 sáčku kypřicího prášku.

Těstem opatrně naplňte připravenou formu a nechte péct přibližně 45 minut v troubě rozpálené na 170 °C, dokud nebude bábovka na povrchu zlatavá a kontrolní dřevěná špejle nevyjde z těsta čistá, bez drobečků.

... i když v receptu rozinky nejsou, do těsta jsem je přidala. Část rodiny, která rozinky nemusí měla v tomto případě smůlu - tvaroh bez rozinek to není ono ;-) ... 

... a pochlubím se novými hrnečky z Bella Rose. Když jsem je uviděla, věděla jsem, že je musím mít - lehce šedý, s nápisem i uvnitř a srdíčko k tomu - láska na první pohled ;-) ... a ne, že by různých hrnečků doma nebylo dost ... 

... všem přeji krásnou neděli ...

Danka