Budeme potřebovat:
(Na zhruba 10 karbanátků)
- 1 šálek čočky (v suchém stavu) + vodu na uvaření
- 1 velkou na jemno nastrouhanou mrkev
- 3 lžíce na jemno nastrouhaného pastynáku
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
- 1/2 lžičky koření na pečené kuře
- 1 hrst sušených plodů goji v bio kvalitě – Himalyo
- 3 polévkové lžíce celozrnné mouky
- několik lžic řepkového oleje na smažení
- směs dušené zeleniny
Postup:
Čočku si přes noc necháme namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody v hrnci vařit zhruba 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem, přisypeme na jemno nastrouhanou mrkev, pastynák, sůl, pepř, koření, goji a 3 lžíce celozrnné mouky. Dobře promícháme a na nepřilnavé pánvi s kapkou řepkového oleje opékáme rovnoměrně z obou stran, či na pečicím papíře pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 200 °C po 20 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, bramborem nebo v bulce se zeleninou a la vegetariánský hamburger.
CO říkáte na Goji v karbanátcích? Dali byste si? A jak máte rádi goji vy?
Já mám bohužel již dávno snědeno. Jestli se do karbanátků pustíte, určitě mi napište (a klidně mi napište i když si je neuděláte)! Moc vám děkuji, za přečtení dnešního článku. 🙂 Mějte se krásně.
Loučí se Vaše Štěpánka ?