I never liked buyed pretzels from the shop. I either bent my teeth on them or on the ton of salt crystals around. If you have the same problem, try mine Recipe and you will not regret. I baked them for the first time 4 years ago for one graduation ball and we sold every piece untill 10 pm!
Na jeden plech budeme potřebovat:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g (1 vaničku) tvarohu
- 90 g rozpuštěného másla nebo hery
- 1 vrchovatá lžička soli
- koření a sůl na posypání (kmín, kari, sladkou papriku, chili, pizza mix, aj.)
Příprava těsta je velmi jednoduchá. Do misky odvážíme mouku, přisypeme sůl a zalijeme rozpuštěným tukem. Přidáme tvaroh a vařečkou a následně rukama na válu vypracujeme hladké těsto. V dlaních tvarujeme přibližně stejně velké kuličky či válečky a smyčky, které pokládáme na předem připravený plech s pečicím papírem. Posypeme jemně solí, kořením a dáme péct na 30 minut při 175 °C. Protože každý doma má trochu jiné chutě, vytvořila jsem čtyři varianty – s kari, provensálským kořením, pizza kořením a kmínem. Jaké byste si připravili vy?
————————————————————————————————————————–
On one baking sheet we will need:
- 250 g of a semi-coarse flour
- 250 g (1 packaging) of a curd
- 90 g of a dissolved butter (unsalted)
- 1 topped spoon of a salt
- Spices and a salt for the sprinkling
The Dough preparation is very simple. Add the flour and the salt to the bowl, pour with a dissolved butter, add a curd and mix all together with the table spoon and then also with your own hands.
From the prepaired dough make little balls or shape it to prezles or loops and circles. Put them on a pre-prepared sheet with a baking paper.
Sprinkle them gently with a salt, favourited spices and bake for about 30 minutes at 175 °C.
Because everyone has his different tastes, I have created four variants – one with a curry, the 2th with a Provencal mix, the 3th with pizza seasoning and the last one with a cumin. Whitch would Ýou prefer? Let me know in commets below!
Vaše Štěpánka ? Yours Stepanka!