Dnes tu mám pro vás recept, který vznikl naprosto spontánně z toho, co dům dal a byl vynikající. Jde o tortilly se zeleninovou směsí na mexický způsob.

 

Postup:

Na pánvi jsem osmahla cibuli s česnekem, dýní (jen tak z jedné pětiny dýně hokkaido), paprikou, mrkví, přidala jsem koření: sůl, pepř, kurkumu a jakékoli jiné, které máte rádi, třeba mexické nebo chilli. Po chvilce jsem přidala konzervu fazolek v tomatové šťávě a jednu se směsí kukuřice a fazolí, trochu zředila zeleninovým vývarem a nechala zredukovat do potřebné hustoty.

směs bez fazolí:

a s nimi:

Tortilly jsem měla kupované, takže jsem je zlehka opekla na rozpálené pánvi z obou stran (bez oleje, otázka minutky). Nejdříve jsem na ně dala čerstvou zeleninu (ledový salát, cibuli, mrkev, ředkvičku, případně rajče – co doma najdete) a poté přidala teplou směs. Zavinete a podáváte. Moc jsme si pochutnali.

základ z čerstvé zeleniny:

a s fazolkami:

 

Výhodou je, že zde můžete upotřebit vše, co doma máte a je potřeba sníst – jakoukoli zeleninu. Nám moc chutnaly fazolky. Tortilly jsem dříve nedělala často, ale k těmto se teď budu vracet.

 

 

 

Hezkou  sobotu. My se pomalu chystáme na výlet, vypadá to na další hezký podzimní den.