Znáte? Děláte? U nás je to pořád docela exotika, ale já ho mám ráda a klidně jen z obyčejného mléka. Navrch nemusí být ani mango, ráda dávám třeba maliny, čokoládu... Pudink je narozdíl od klasického pudinku z kukuřičného škrobu, jak ho známe my, vyrobený z tapiokového škrobu. Ten se získává z hlízy rostliny manioku a dále se zpracovává právě do formy malých perliček nebo perel (možná znáte tzv. bubble tea, tam se s nimi setkáte taky). Je přirozeně bezlepkový a obsahuje řadu tělu prospěšných látek. Dlouho jsem tapiokový pudink ovšem neměla, protože jsem nějak nemohla sehnat tapioka perličky, holt maloměsto. Takže mám možná i pro vás užitečný tip na tapioka pudink od značky DrOetker, pro mě příjemné překvapení, protože obsahuje právě jen tapiokový škrob, nic navíc.
Ingredience
(1 porce)
35 g taopika perliček
250 ml mléka (může být i rostlinné - kokosové, mandlové...)
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
sladidlo podle chuti
mango, borůvky...
Postup
Tapioka perličky namočíme minimalně na hodinu do mléka, poté přidáme vanilku a sůl a na mírném plameni vaříme, až zprůhlední, asi 10 minut. Pudink během toho zhoustne, konzistenci případně doladíme přilitím mléka. Nakonec ho podle chuti osladíme.
Kostičky manga podlijeme trochou vody a zhruba 5 minut ppodusíme. Mango lehce změkne a zesládne.
Pudink podáváme teplý nebo studený, dozdobený mangem a borůvkami.