V pátek jsem měla návštěvu, o které vím, že se snaží držet tzv. low carb dietu, o které toho zase tolik nevím, snad jen to, že se snaží vyhýbat mouce a preferuje maso a tuk…velmi jednoduše řečeno. Přemýšlela jsem, co jí nabídnout ke kávě a nakonec vznikl tento dezert. Trochu připomíná pana cottu nebo ovoce se šlehačkou, nejde o žádnou složitost, ale chutnalo nám to moc. Třeba se vám bude také hodit:-).
Ingredience
1x šlehačka
1x mascarpone
trochu cukru krupice
trochu cukru moučky
ovoce
Postup
oblíbené ovoce (mražené nebo čerstvé, já použila maliny a jahody) dáte do hrnce, přihodíte trochu cukru krupice a necháte prohřát, pustí poměrně dost šťávy, poté rozmixujete tyčovým mixérem a necháte ve skleničkách vychladnout
mascarpone, šlehačku a trochu cukru moučky vyšleháte do husté hmoty, dáte do skleniček na ovocnou směs a ozdobíte dle libosti ovocem, kakaem nebo třeba lentilkami:-), já dala rybíz a mátu, hotovo
množství si vylaďte podle počtu hostů a chuti
Dobrou chuť:-).