Recept jsem vytvořila pro Blogerky.cz a značku mraženého ovoce a zeleniny Dione. Jde v řadě již o třetí recept, kterému předcházely waffle s jahodami a kapustové rizoto s vepřovou kotletou.
Na porci pro 4 budeme potřebovat:
- 1 balení špaget + 2 lžičky soli + 2 l vody
- 1 balení mraženého řezaného špenátu (použila jsem ten od Dione) – vyndat z mrazáku 15 minut předem!
- 3 stroužky česneku
- 1 bílou cibuli
- 1 smetanu na vaření
- 1/2 lžičky soli
- špetku pepře
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- nastrouhaný oblíbený sýr parmazán, mozzarellu či 45% eidam
Postup:
- Veliký hrnec s vodou umístíme na plotnu, přikryjeme pokličkou a vodu přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, vhodíme do ní 2 lžičky soli a pár minut počkáme.
- Zatím si na velkou pánev dáme olej a mírně prohřejeme. Následně do pánve vhodíme nasekanou cibulku a plátky česneku. Přidáme špetku soli a pepře a opékáme za občasného míchání ze všech stran dozlatova.
- Do vody vhodíme špagety a vaříme podle návodu na obalu (zhruba 9 minut).
- K osmahlému česneku a cibulce přidáme balení mraženého špenátu, zakápneme 1 dcl vody z těstovin a celou smetanou na vaření. Osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vše provařit a spojit.
- Hotové špagety zcedíme, promyjeme studenou vodou a vmícháme do nich 1 lžíci olivového oleje. Rozdělíme je na 4 porce do hlubokých talířů a přelijeme připravenou špenátovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem.
- Dobrou chuť!
Mražený špenát od Dione má příjemně jemnou chuť a krásnou zelenou barvu. Řezaný špenát je v balení v středně velkých kuličkách, které po rozmrazení odhalí malé kousky pokrájených špenátových lístků. Jejich velikost je ideální pro použití do omáček a špenátových krémů.
Rozhodně mohu doporučit i ostatní výrobky.
Na pečené waffle jsem použila plátky mražených jahod s vanilkou z Réunionu a karamelem. Jahody působily jako čerstvě utržené a nádherně voněly. Cukru jsem nakonec nepoužila mnoho, protože jahody samy o sobě chutnaly sladce a vyzrále. Pokud nemáte vlastní ze zahrádky, určitě je lepší koupit české jahody od Dione místo těch „čerstvých“ v podchodu u metra. 🙂
Na kapustové rizoto jsem zvolila řezanou kapustu, která se dá využít i do polévek, jako samostatná příloha či jako jedna z přísad do sekané a karbanátků. Jestli milujete kapustu a nechcete ztrácet čas zdlouhavým vařením té čerstvé, vyzkoušejte tuto od Dione a nebudete litovat.
Máte zkušenosti se značkou Dione? Chutná vám špenát nebo se mu vyhýbáte?
Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka z Corcula