Jestli jste tak jako já tým podzim rovná se ovesné kaše, bude se vám určitě líbit tenhle recept. Kaše samotná je jednoduchá, jen ovoněná vanilkou, skořicí a javorovým sirupem. Ale ty zkaramelizované banány nahoře a šlehačka, to je přímo blaho. Nápad přidat šlehačku do misky s teplou ovesnou kaší mi sice přestal připadat skvělý, když se šlehačka začala bleskurychle rozpouštět... ale pane jo, když jsem pak do kaše zabořila lžičku! Šlehačka tam rozhodně nebyla naposledy! Díky ní je kaše opravdu krémová.

Ingredience

250 ml mléka
40 g jemných ovesných vloček
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice
špetka soli
javorový sirup podle chuti 

1 banán
1 lžíce másla
2 lžíce javorového sirupu
špetka skořice 
špetička soli
pekanové ořechy 

šlehačka 
ořechové máslo


Postup

V rendlíku smícháme mléko, vločky, vanilku, skořici a sůl, na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu a zhruba 3 minuty povaříme. Podle chuti osladíme a přelijeme do misky.

Než se uvaří kaše, připravíme si zkaramelizované banány. V nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, javorový sirup, skořici a sůl, přidáme banán nakrájený na centimetrová kolečka a dozlatova ho opečeme z obou stran. Nakonec v sirupu opatrně obalíme i ořechy.