Houbařská sezóna je v plném proudu. Milovníci houbaření mají důvod k radosti, počasí jim přeje, s plným košíkem se domů vrací prakticky každý, kdo si udělá procházku do lesa. Hub letos roste opravdu hodně. Co s houbami, když si jich přinesete domů plné košíky? Přinášíme vám několik tipů, jak zpracovat a bezpečně uchovat houby až do další houbové sezóny.

První, co musíte bezprostředně po návratu z lesa udělat, je houby vyndat z košíku a rozložit je, aby neležely na sobě. Pak byste se měli pustit do jejich očištění a zpracování. Houby je nutné zpracovat nejpozději do 24 hodin.

Jak zpracovat houby, aby dlouho vydržely

Sušení

Pokud jste přinesli z lesa plné koše hub a už nevíte co s nimi, skvělý způsob zpracování a uchování hub na zimu je sušení. Sušení hub je sice časové náročné, ale výsledek za to určitě stojí. Při správném skladování sušené houby vydrží až dva roky. V zimě vám dobře poslouží při vaření polévek nebo omáček.