Dnes k Vám článek letí až z severoitalského Caorle,
kam jsme si jeli vyvalit šunky 🙂
Trošku nás tu ale dnes zlobí počasí, vyčkáváme v apartmánu na konec deště,
takže je trocha času i na blog…
Už podle názvu je jasné,
že mám dnes něco pro milovníky kokosové příchutě,
konkrétně Raffaello bombónů.
Jednoduchý dortík,
který si v naší rodině našel velkou oblibu 🙂
Korpus dělám klasický piškotový, tedy můj klasický piškotový,
který se mi osvědčil i u ostatních dortů
(na formu o průměru 26 cm):
- 5 vajec
- 200g cukru krystal
- 250 g polohrubé mouky
- 100ml vlažné vody
- 100ml oleje
- kypřící prášek
Žloutky utřít s cukrem do sněhu.
Poté přidat olej a vodu a přisypávat mouku s kypřícím práškem.
Nakonec opatrně vmíchat sníh z vyšlehaných bílků.
Krém:
- 250g mascarpone (někdy dávám i 350g když se mi zdá krému málo)
- 1 šlehačka na šlehání
- 5 lžic strouhaného kokosu
- moučkový cukr dle chuti
Zdobím Raffaello bombóny a sekanými mandlemi
(na fotce nejsou, zrovna jsem neměla).
Dobrou chuť!!!
Vaše Lady Tattooch