Co potřebujete... + 20 minut...
... dvě placky - tortilly, kuřecí prso, baby špenát, sterilovanou kukuřici, sůl, pepř, trochu kari, pár kapek citronové šťávy a sojové omáčky, na proužky nakrájenou cibuli, dva stroužky rozdrceného česneku a kupku sýru, který najdete v pátek v podvečer v lednici a který buď nastrouháte nebo na tence nakrájíte... Pokud se kdesi vyštrachá i rajče a lžíce kečupu či pár tence nakrájených čerstvých žampionů, můžete vytvořit lehce odlišnou "červenou" náplň, a pokud byste přidali jednu čili papričku a pár sterilovaných bílých fazolek, vytvoříte náplň skoro mexickou... a olivový olej...
Nejprve si vytvoříme náplň, a to tak že na lžíci olivového oleje osmažíte tence nakrájené proužky masa a stejně tak nakrájenou cibuli. Osolíte, okořeníte, těsně před dokončením přidáte česnek, baby špenát, kukuřici, pár kapek citronu a třeba jeden tavený sýr a odstavíte z ohně... Na druhou pánev dáte lžíci olivového oleje, na tu dáte jednu placku - torillu a tu hojně, hlavně v krajích posypete sýrem, na ní dáte masovou směs a přikryjete druhou tortillou, kterou rukou pěkně přitlačíte. Několik minut na mírném ohni zapékáte, a poté za pomocí obracečky celé obrátíte vzhůru. Opět minutu až dvě opékáte z druhé strany. Na závěr můžete tortillu posypat bylinkami či zbytkem sýra. Dále placku rozkrájíte na několik dílů. A teď se obrňte... čeká Vás skvostný kulinářský zážitek a ovace Vašich bližních!
Tortilla je na povrchu trochu křupavá a myslím, že je to jedna z nejlepších úprav torlilly, jakou jsem kdy ochutnala...
Bohužel nemám fotku řezu, protože než jsem se otočila pro mobil, tak vše zmizelo z povrchu zemského...
Přeji všem krásný páteční večer. Také Vám přeji hodně inspirace jak přežít nevlídné sobotní počasí, a pak už jen těšení na jaro, které by snad u nás v nížinách mohlo opět ukázat své nedělní já... Také bych zde ráda napsala, že děkuji svým přítelkyním za moc pěkné komentáře a reakce, které vždy článeček pozvednou do výšin a mne zahřejí u srdce.