Ingredience
2 hrnky ovesných vloček*
3/4 hrnku vlašských ořechů
1/4 hrnku mandlových plátků
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce semínkové směsi (chia, zlatý len, hnědý len)
5 lžic kokosového oleje
5 lžic ořechového másla kokos&mandle, rozpuštěného (můžete nahradit kokosovým olejem)
3-5 lžic agávového sirupu či jiného sladidla (podle chuti, lze vynechat)
1 lžička vanilkového extraktu
1 zarovnaná lžíce perníkového koření
špetka soli
1/2 hrnku rozinek
* dala jsem 1 hrnek klasických ovesných vloček a 1 hrnek jemně mletých
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy nasypeme vločky, ořechy a semínka, zvlášť promícháme kokosový olej, rozpuštěné máslo, sirup, vanilku, perníkové koření a sůl, přilijeme je k sypké směsi a důkladně promícháme. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 15-20 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. Do vychladlé granoly vmícháme rozinky (v troubě by se zbytečně vysušily). V uzavřené dóze granola vydrží až několik týdnů.