Hezký den.
Dnes jeden jednoduchý perník s hořkou čokoládou a jablky. V podzimní sezóně určitě přijde vhod. Jablka mu dodají vláčnost. Já navíc přidala hořkou čokoládu, kterou bylo třeba spotřebovat. Inspirovala jsem se na stránkách smoothcooking.cz a trochu poupravila.
INGREDIENCE:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do pečiva – tady jsem zase ubrala na cca polovinu sáčku
- 1 lžíce perníkového koření – já dala celý balíček koření do perníku
- 3-4 lžíce holandského kakaa – tím nešetřím, prostě hodně, od oka:-)
- 130 ml slunečnicového oleje
- 120 ml mléka
- 2 střední jablka
- 100 g hořké čokolády
POSTUP:
oloupeme a nastrouháme jablka, přidáme ostatní ingredience, zamícháme a poté pečeme cca 30 minut v troubě na 180 stupňů, hotovo
Třeba vám přijde vhod:-). Je to strašně dobrý, vláčný i dva dny poté.
Mějte se.