Omnomnom

Již je tomu pár let, co jsem narazila na recept něčeho s názvem „Peanuties“. Jelikož jsem závislákem na arašídových máslech byla už tehdy, nelenila jsem a musela jsem recept hnedle vyzkoušet. Upravila jsem si ingredience podle svýho gusta a nebudu vám lhát, sežrala bych celej koláč ještě za tepla!

No a byla bych hrozně zlá, zlá, zlá holka, kdybych se s váma o recept na tuhle mega dobrou prasárničku nepodělila, takže tady je:

Suroviny (1 nižší koláč – pekla jsem v hřbetu):

  • 120g arašídový máslo (třeba takový od Šufánka je epes!)
  • 105g rýžová mouka (může být asi jakákoliv, dle preferencí)
  • 40g kokosovýho oleje
  • 2 vajca
  • 1 banán
  • 2 velký kostičky 81% hořký čokošky (nebo půlka tabulky?)
  • špetka soli
  • sladidlo (stévie, flavdrops – cca 10 kapek, med, rýžový sirup)
  • voda

Postup:

Troubu (tu na pečení myslím) dáme předehřát na 180°C. Ve vodní lázni rozpustíme arašídový máslo s kokosákem, po rozpuštění přidáme sladidlo. Až nám tahle směs trochu vychladne, přidáme k ní 2 vajca, smícháme a dál přidáme mouku se solí. Vznikne nám těsto, pokud je konzistence tužší (pořád jsme u těsta), přidáme trochu vody.

Poté si podélně rozpůlíme banán na 2 části a nasucho opečeme na nepřilnavý pánvi.

Těsto nalijeme do formy vystlaný pečícím papírem (pokud máme silikonovou, tak nemusíme). Směs ve formě přelijeme čokoškou, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni a poklademe banánem.

Pečeme cca 20 minut, ale sem tam na to hoďte očko, aby z Peanuties nebyly Uhelnuties.

Zdravím vaše chuťový pohárky a snažte se to nesníst celý.

I ta snaha se cení.

To není jedna porce

 

L