Doufám, že vás neodnesl včera žádný čert a že vás Mikuláš obdaroval nějakou dobrotou a ne uhlím 🙂 Já jsem asi byla hodná, protože jsem dostala samé sladkosti a v pekle jsem taky neskončila. A jsem tu s vámi i 6. prosince, 18 dní do Vánoc.
Dnes se tady nebudu moc rozepisovat a představím vám rovnou recept, který jsem na dnešní den připravila. A to pařížské rohlíčky. Letos je na Vánoce budu péct poprvé. Vždycky se mi zdály strašně moc pracné a komplikované, ale na druhou stranu mě lákalo je vyzkoušet. Ale abych se nevrhala po hlavě do vody, provedla jsem poctivou přípravu a upekla zkušební dávku. Doma mi schválili, že můžu rohlíčky zařadit mezi vánoční stálice.

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Ingredience (cca. 20 rohlíčků)
Těsto:
1 vejce
100 g vlašských ořechů, mletých
100 g moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky
Krém:
100 ml smetany
100 g hořké nebo mléčné čokolády 
2 lžíce medu
125 g másla pokojové teploty
Pozn. (mléčnou čokoládu použijte, pokud chcete mít krém lehčí – v tom případě můžete vynechat med, protože mléčná čokoláda cukr obsahuje)
Poleva:
200 g hořké čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 150 °C, plech vyložíme papírem na pečení. V míse smícháme vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku. Promícháme, směsí naplníme cukrářský sáček a přímo na plech tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky trošku nabydou, je lepší tedy dělat tenčí rohlíčky. Pozvolna je pečeme do světle hnědé barvy, asi 20 minut. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále pružné. Ještě zatepla je sundáme z plechu a necháme zcela vychladnout.
Na krém si ve vodní lázni zahřejeme smetanu s medem. Jakmile bude směs horká, přidáme čokoládu a necháme ji rozpustit. Pomalu mícháme. Sundáme z plamene a šlehačem šleháme až do vychladnutí. Zašleháme máslo pokojové teploty. Krém je trochu řidší, proto jej necháme odstát zhruba 30 minut, než ztuhne. 
Část krému dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na rohlíčky. Dáme znovu chladit, aby se nám dobře pracovalo s polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vychlazené rohlíčky smočíme v čokoládové polevě. Necháme ztuhnout.
Skladujeme v chladnu, vrstvy proložíme alobalem nebo pečícím papírem, aby se neslepily.