Ingredience
0,5 l mléka
2 vejce
180 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
Náplň
250 g mascarpone
400 g cream cheese (smetanový sýr typu Philadelphia)
100 g cukru moučka (nebo podle chuti)
1 lžička vanilkového extraktu
200 ml smetany ke šlehání
Ovocné pyré
400 g manga, oloupaného a bez pecky
100 g maracuja pyré
50 g cukru krystal
2 plátky želatiny
Postup
Předem si připravíme ovocné pyré. Mango nakrájíme na malé kostky a dáme do rendlíku spolu s cukrem, podlijeme trochou vody. Na mírném plameni 5-15 minut (podle zralosti manga). Poté přilijeme maracujové pyré a opět zahřejeme, ale už nevaříme.
Mezitím plátky želatiny zalijeme vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Želatinu opatrně vymačkáme a rozmícháme v horkém pyré. Necháme vychladnout.
Ze všech surovin na palačinky vymícháme hladké těsto bez hrudek. Necháme ho 20 minut odpočinout a na nepřilnavé pánvi usmažíme 9 tenkých palačinek.
Na náplň lehce prošleháme mascarpone, sýr, cukr a vanilku. Přiléváme metanu a šleháme na nízké otáčky asi půl minuty. Poté zvýšíme výkon a rychle vyšleháme tužší krém, max. 1-2 minuty.
Nakonec sestavíme palačinkový dort. Na rovný talíř mázneme trochu krému a urovnáme první palačinku. Potřeme ji cca 80 g krému a 2 lžícemi ovocného pyré a položíme na ni další palačinku. Poslední palačinku ozdobíme zbylým krémem a pyré. Dort necháme několik hodin vychladit.