Pokud se vám zdá, že tenhle recept už jste na blogu viděli, nepletete se. Nejdřív jsem totiž dostala chuť na ořechovou granolu. Pak mě napadlo, že by si zasloužila lepší fotku. A když jsem ji chystala, trochu jsem recept upravila – některé ingredience přidala (hlavně hodně ořechů), některé dala pryč (zejména namíchanou směs semínek z obchodu, kterou doma každý nemá a já už vlastně taky ne) a pohrála si i s teplotou a dobou pečení. Změna granole prospěla a protože mi přišlo líto, aby recept zapadl v archivu blogu, dovolila jsem si ho přilípnout nahoru mezi aktuální příspěvky. Mimochodem, kombinace pomeranče a ostružiny byla původně jen na oko, pro fotku, nakonec mě ale velmi mile překvapila. Kůru jsem samozřejmě dala pryč a zmrzlé ostružiny nechala povolit, ovšem pomeranč s bílým jogurtem příjemně kontrastoval a ostružiny byly překvapivě sladké, což se třeba o mražených malinách říct nedá.

Ingredience

2 hrnky ovesných vloček
1 1/2 hrnku kokosových lupínků
1 1/2 hrnku ořechů (měla jsem loupané i neloupané mandle, vlašáky, para, kešu, lískáče)
2 lžíce chia semínek
5 lžic kokosového oleje
3-5 lžic agávového sirupu (či jiného tekutého sladidla, množství podle chuti)


Postup


Troubu předehřejeme na 160 °C. Smícháme vločky, kokosové lupínky, ořechy a chia semínka, přidáme kokosový olej a sladidlo, důkladně promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 25 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se směs opékala rovnoměrně. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.