ORANGE ESPRESSO

 


Počasí sice ještě nevyzývá k letním a osvěžujícím drinkům a mnozí v této době budou stále ještě dávat přednost punči, ale tento osvěžující kávový drink se dá pít kdykoli. Alespoň tedy za mě. Jako správný kávoholik miluji kávu v jakékoli podobě. A tyto letní kávové variace vlastně vždy upřednostním před klasickými koktejly či mocktaily, které jsou na mě většinou vždy strašně moc sladké.


U tohoto drinku mě baví jednoduchost, kombinace dvou chuťově odlišných ingrediencí a vizuální efekt. I když se může zdát na první pohled toto spojené zvláštní, nahořklá chuť kávy a sladko-kyselá chuť pomeranče se k sobě výborně hodí. Aby drink vypadal efektně, vyberte pěknou sklenici, v níž bude kontrastovat spodní oranžová barva a vrchní tmavá kávová vrstva.


Doporučuji připravit drink z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy a doplnit i ledem. Pokud nemáte kávovar na espresso, můžete nápoj vyzkoušet i s kávou překapávanou, jen už pak v něm není chuť kávy tak intenzivní. 




ORANGE ESPRESSO



SUROVINY NA 1 DRINK



16 g zrnkové kávy (podle chuti) / případně dvojité espresso 60 ml

180 ml čerstvě vymačkané a vychlazené pomerančové šťávy

led podle libosti

plátek pomeranče na ozdobení




POSTUP



1. Kávu nameleme najemno a v kávovaru si připravíme dvojitou dávku espressa (cca 60 ml). 


2. Do sklenice dáme led a přilijeme 180 ml vychlazené pomerančové šťávy. Pak na šťávu opatrně nalijeme espresso, aby se vrstvy co nejméně smíchaly. 


3. Nápoj případně ozdobíme plátkem pomeranče. 






ORANGE ESPRESSO



The weather may not yet be calling for summer and refreshing drinks, and many will still prefer some hot drinks at this time, but this refreshing coffee drink can be drunk at any time. At least for me. As a true coffee aficionado, I love coffee in any form. And I always prefer these summer coffee variations to classic cocktails or mocktails, which are usually too sweet for me.


I like the simplicity of this drink, the combination of two ingredients with different tastes, and the visual effect. Although it may seem strange at first glance, the bitter taste of coffee and the sweet and sour taste of orange go well together. To make the drink look spectacular, choose a nice glass in which the bottom orange color and the top dark coffee layer will contrast.


I recommend preparing the drink from freshly squeezed orange juice and adding ice. If you don't have an espresso machine, you can also try the drink with drip coffee, but the coffee flavor won't be as intense.




INGREDIENTS FOR 1 DRINK



16 g coffee beans (to taste) / 60 ml double espresso if desired

180 ml freshly squeezed and chilled orange juice

ice as desired

orange slice for garnish




INSTRUCTIONS



1. Grind the coffee finely and prepare a double dose of espresso (approx. 60 ml) in a coffee maker.


2. Put ice in a glass and pour 180 ml of chilled orange juice. Then carefully pour the espresso over the juice so that the layers mix as little as possible.


3. Garnish the drink with an orange slice, if desired.








O autorovi

ORANGE ESPRESSO

 


Počasí sice ještě nevyzývá k letním a osvěžujícím drinkům a mnozí v této době budou stále ještě dávat přednost punči, ale tento osvěžující kávový drink se dá pít kdykoli. Alespoň tedy za mě. Jako správný kávoholik miluji kávu v jakékoli podobě. A tyto letní kávové variace vlastně vždy upřednostním před klasickými koktejly či mocktaily, které jsou na mě většinou vždy strašně moc sladké.


U tohoto drinku mě baví jednoduchost, kombinace dvou chuťově odlišných ingrediencí a vizuální efekt. I když se může zdát na první pohled toto spojené zvláštní, nahořklá chuť kávy a sladko-kyselá chuť pomeranče se k sobě výborně hodí. Aby drink vypadal efektně, vyberte pěknou sklenici, v níž bude kontrastovat spodní oranžová barva a vrchní tmavá kávová vrstva.


Doporučuji připravit drink z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy a doplnit i ledem. Pokud nemáte kávovar na espresso, můžete nápoj vyzkoušet i s kávou překapávanou, jen už pak v něm není chuť kávy tak intenzivní. 




ORANGE ESPRESSO



SUROVINY NA 1 DRINK



16 g zrnkové kávy (podle chuti) / případně dvojité espresso 60 ml

180 ml čerstvě vymačkané a vychlazené pomerančové šťávy

led podle libosti

plátek pomeranče na ozdobení




POSTUP



1. Kávu nameleme najemno a v kávovaru si připravíme dvojitou dávku espressa (cca 60 ml). 


2. Do sklenice dáme led a přilijeme 180 ml vychlazené pomerančové šťávy. Pak na šťávu opatrně nalijeme espresso, aby se vrstvy co nejméně smíchaly. 


3. Nápoj případně ozdobíme plátkem pomeranče. 






ORANGE ESPRESSO



The weather may not yet be calling for summer and refreshing drinks, and many will still prefer some hot drinks at this time, but this refreshing coffee drink can be drunk at any time. At least for me. As a true coffee aficionado, I love coffee in any form. And I always prefer these summer coffee variations to classic cocktails or mocktails, which are usually too sweet for me.


I like the simplicity of this drink, the combination of two ingredients with different tastes, and the visual effect. Although it may seem strange at first glance, the bitter taste of coffee and the sweet and sour taste of orange go well together. To make the drink look spectacular, choose a nice glass in which the bottom orange color and the top dark coffee layer will contrast.


I recommend preparing the drink from freshly squeezed orange juice and adding ice. If you don't have an espresso machine, you can also try the drink with drip coffee, but the coffee flavor won't be as intense.




INGREDIENTS FOR 1 DRINK



16 g coffee beans (to taste) / 60 ml double espresso if desired

180 ml freshly squeezed and chilled orange juice

ice as desired

orange slice for garnish




INSTRUCTIONS



1. Grind the coffee finely and prepare a double dose of espresso (approx. 60 ml) in a coffee maker.


2. Put ice in a glass and pour 180 ml of chilled orange juice. Then carefully pour the espresso over the juice so that the layers mix as little as possible.


3. Garnish the drink with an orange slice, if desired.








O autorovi