Počasí sice ještě nevyzývá k letním a osvěžujícím drinkům a mnozí v této době budou stále ještě dávat přednost punči, ale tento osvěžující kávový drink se dá pít kdykoli. Alespoň tedy za mě. Jako správný kávoholik miluji kávu v jakékoli podobě. A tyto letní kávové variace vlastně vždy upřednostním před klasickými koktejly či mocktaily, které jsou na mě většinou vždy strašně moc sladké.

U tohoto drinku mě baví jednoduchost, kombinace dvou chuťově odlišných ingrediencí a vizuální efekt. I když se může zdát na první pohled toto spojené zvláštní, nahořklá chuť kávy a sladko-kyselá chuť pomeranče se k sobě výborně hodí. Aby drink vypadal efektně, vyberte pěknou sklenici, v níž bude kontrastovat spodní oranžová barva a vrchní tmavá kávová vrstva.

Doporučuji připravit drink z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy a doplnit i ledem. Pokud nemáte kávovar na espresso, můžete nápoj vyzkoušet i s kávou překapávanou, jen už pak v něm není chuť kávy tak intenzivní.

                                                             

ORANGE ESPRESSO

SUROVINY NA 1 DRINK

  • 16 g zrnkové kávy (podle chuti) / případně dvojité espresso 60 ml
  • 180 ml čerstvě vymačkané a vychlazené pomerančové šťávy
  • led podle libosti
  • plátek pomeranče na ozdobení

POSTUP

  1. Kávu nameleme najemno a v kávovaru si připravíme dvojitou dávku espressa (cca 60 ml).
  2. Do sklenice dáme led a přilijeme 180 ml vychlazené pomerančové šťávy. Pak na šťávu opatrně nalijeme espresso, aby se vrstvy co nejméně smíchaly.
  3. Nápoj případně ozdobíme plátkem pomeranče.