pátek byl přesně takový podzimní den, kdy bodla horká polévka na zahřátí. Jednou z nich je dýňová. Stala se naší stálicí. Letos jsem ji dělala už třikrát a celkem se o ni i pereme :-). Před pár lety (třemi) by mě ani ve snu nenapadlo, že takovou polévku budu někdy jíst nebo vařit nebo dokonce zakapávat olejem z dýňových semínek! Tomu bych nevěřila určitě …

… ale chutě se mění a jsem ráda, že je náš domácí repertoár bohatší o další dobrotu. Recept je tady

… máme i novou polévku, patizonovou. Tu bych asi normálně nevyhledávala, ale dostali jsme dva nefalšované bio patizony a klasicky v trojobalu jsem je dělat nechtěla. Polévkou se u nás nic nepokazí. Nebyla špatná, ale pokud zase patizon nedostaneme, takovou polévku vařit nebudu 😉 …

… podle receptu zde

… myslela jsem, že se ozvu dříve, ale letošní začátek školního roku je ještě hektičtější a časově náročnější než jsem si kdy jenom mohla představit 😉 … přeji krásnou sobotu 🙂 …

Danka