Na jeden střední plech budeme potřebovat:
- 2 velké mrkve
- 1 špetka soli
- 2 vejce
- 2 šálky mléka
- 3,5 šálku celozrnné mouky
- 6 lžic řepkového/ arašídového oleje
- 0,5 lžičky skořice
- 1 rovnou lžičku jedlé sody
- 1,5 odměrky proteinu (já použila příchuť čokoláda) – nepovinné
- 3 lžíce holandského kakaa
- 3 lžíce medu
- 100 g čokolády (na vaření min.45% či kvalitnější okolo 70 %)
Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.
Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180 °C přibližně po 35 minut.
Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!
Blog najdete i na Facebooku, Instagramu, Bloglovin a YouTUBE.
Mějte se krásně, Vaše Štěpánka ?