Dnes přináším recept na úžasné mrkvové muffiny.
Poprvé jsem je ochutnala na workshopu u Hanky z SEW4HOME
a byla to láska na první kousnutí.
Hned jsem vyžebrala recept a řekla si,
že se o takovou dobrotu musím podělit i se svými čtenáři,
že se o takovou dobrotu musím podělit i se svými čtenáři,
tak snad, Hani, nevadí, že takto šířím 🙂
Chystala jsem je teď Barborce do školy, když slavila narozeniny.
Proto ty zvířecí zápichy a košíčky (seženete na Bonami).
Proto ty zvířecí zápichy a košíčky (seženete na Bonami).
Spolužákům prý moc chutnaly a já věřím, že si najdou zálibu i u Vás.
Jsou krásně vláčné,
jelikož je v receptu zastoupena v nemalém množství mrkev.
Navíc recept neobsahuje mléko,
takže vhodné i pro ty, co jsou na něj třeba alergičtí,
nebo se mu z jakéhokoliv důvodu vyhýbají.
nebo se mu z jakéhokoliv důvodu vyhýbají.
INGREDIENCE:
300g mrkve nastrouhané na jemno
1 velké jablko, oloupané, nastrouhané
300g hladké mouky
250g cukru krupice
3 velká vejce
200ml oleje
3/4 lžičky jedlé sody
1,5 lžičky prášku do pečiva
1,5 lžičky skořice
1,5 lžičky vanilkového extraktu
(nebo 1 sáček vanil. cukru)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky soli
V jedné míse smícháme všechny „suché“ ingredience.
V druhé vyšleháme vejce, olej a vanilkový extrakt
a přidáme nastrouhanou mrkev a jablko.
Vlijeme do mísy se suchými ingrediencemi
a dobře promícháme.
Hanka přidává do těsta ještě trochu maku
a je to velice příjemné chuťové osvěžení,
takže i moje muffiny obsahují máčky 🙂
Hanka přidává do těsta ještě trochu maku
a je to velice příjemné chuťové osvěžení,
takže i moje muffiny obsahují máčky 🙂
Nelekejte se, těsto je takové husté.
Silikonové muffinové košíčky jsem vystlala mufinovými papírky
a pomocí polévkové lžíce naplnila po jejich okraj těstem.