Na korpus si připravíme:
- 1 balení BeBe vanilkových sušenek
- 2 lžíce mléka
- 70 – 90 g másla nebo hery
- tuk na vymazání formy
- Na tvarohový krém:
- 2 tvarohy ve vaničce
- 1 malý bílý jogurt
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu
- 1 špetku soli
- 1 polévkovou lžíci medu
- 2 plné polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr / přírodní vanilku
- 1 lžičku holandského kakaa
Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. ☺️ korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň!
Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, 1 celé vejce a jeden žloutek, 1 rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. „Nacákame“ kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.
Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190 °C a poté 15-25 minut na 170 °C. Užijte si krásný den a dobrou chuť.
A poslední dva kousky si odvážím s sebou do Prahy! Dali byste si? A na co máte chuť příště? Jestli tě zajímá konkrétní recept, určitě mi napiš do komentářů a já ho připravím!
Mějte se krásně,
Vaše Štěpánka ?