Dnes přináším variantu mých medových muffinů. Vznikly tak trochu od oka, tak trochu podle Kitchenette receptu, tak si píšu sem, abych nezapomněla. Pojďme hned na to.

Ingredience:

200 g mouky /já dala mix hladké špaldové, hladké celozrnné a ječné/
2 vajíčka
50 g másla
200 g med
1 kelímek creme fraiche
1 vanilkový cukr (dala jsem BIO z Billy, fakt tam tu tmavou vanilku vidíte)
2 lžičky prášku do pečiva
O,5 lžičky jedlé sody
špetka soli
jahody nebo jiné ovoce, čokoláda

Postup:

Rozpustila jsem si máslo i med, smíchala s creme fraiche, vajíčky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou v jedné misce, v druhé pak sypké ingredience – mouku, sodu, prášek do pečiva. Poté jsem obsah obou spojila. Vznikne příjemně tekutá hmota. Do jedné části jsem přimíchala trochu jahod, do druhé půlky nasekanou čokoládu. Získala jsem tak dva podobné druhy: s čokoládou a s jahodami. Množství vydalo na klasickou formu na 12 muffinů.
Pekla jsem v troubě asi 20 minut na 190st. Nakonec ještě trochu posypala vanilkovým i moučkovým cukrem.

Děti vzkazují, že ty s čokoládou jsou lepší:-).

Hezký den.