Z wishlistu jsem si odškrtla další věc, embosovaný váleček Goody Woody z Bellarose, o kterém už jsem se zmínila v listopadovém příspěvku.
Na základě některých komentářů jsem byla malinko skeptická, hlavně co se týče práce s válečkem a jeho údržby, ale já ho pochválím. Chce to jistě trochu šikovnější ruce a vhodné těsto. Vzor se ztratí, pokud bude těsto obsahovat kypřící složku. Já jsem zvolila linecké. Chce to mouku, ani ne tak na těsto samotné, jako spíš na váleček. Před každým válením jsem váleček dostatečně poprášila štětcem, aby se mouka dostala do všech částí. A pak už jedete, tedy spíš tlačíte. A tlačíte hodně, spíš kolmo na podložku a pomalu otáčíte. Kdybyste tlačili hodně k sobě, vzor by se rozlezl. Jak můžete vidět na fotkách, výsledek je fajn a já jsem spokojená.
Pokud se chystáte jeden z válečků zakoupit, jen bych poradila vybrat co nejdrobnější vzor. Nejlépe totiž vynikly malé kytičky a lístečky, úzké linie. Ale také je dobré myslet na to, že budete používat i malá vykrajovátka, takže velké obrazce tolik nezapůsobí.
Já jsem pekla jako vždy s dcerou, ona je nadšenec a je moc šikovná. A s válečkem jí to šlo taky. Nejdřív mi ho štětcem pomoučila, ale nechala jsem jí i embosovat, což jste mohli vidět na Instagramu ve Stories. Musím říct, že jsem nečekala až takovou reakci, byla z toho vzoru opravdu nadšená, pořád váleček zkoumá.
Co se týče receptu, inspirovala jsem se u Kitchenette. Jen místo pohankové mouky jsem použila špaldovou a místo celozrnné klasicky hladkou. Cukroví budu dávat i babičkám a chci, aby jim chutnalo. Slepovala jsem úžasnou rybízovou marmeládou s rozmarýnem od firmy Hradecké Delikatesy. Při objednávce nad 1000Kč mají celý prosinec dopravu zdarma!
L.