Máte doma sušenou levanduli a nevíte, co s ní? Zkuste tenhle jednoduchý recept na levandulové sušenky. Výhodou je pár surovin a minimální námaha. Recept jsem objevila na blogu Kitchen story, tak aspoň vidíte, že ho zvládnu i já, která doma moc nepeču 😀
Budete potřebovat:
200 g změklého másla, 1 žloutek, 250 g hladké mouky, 3 lžíce bramorového škrobu (já ho doma neměla, tak jsem použila půl sáčku kypřícího prášku), kůra z citrónu a 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, 1 lžíce sušené levandule (nedávejte víc, opravdu to stačí), špetka soli
Všechno zapracujte do těsta, dokud se všechny složky nespojí. Rozdělte na dvě části, vyválejte do válečků 3 cm širokých. Zabalte do potravinářské folie a dejte chladit. Potom si rozehřejte troubu na 170°C. Těsto nakrájejte na půl centimetrová kolečka a rozprostřede s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečícím papírem. Já je poprvé nedala moc daleko od sebe a hned se mi spekly dohromady : D Stačí jim cca 12 minut, než budou křehké. Po upečení je dejte ideálně vychladit na mřížku. A pak se do nich pusťte. Jestli se vám povedou, tak budou tak rychle pryč, že budete moct zadělávat na další. A taky máte tip, čím obdarovat známé, až k nim půjdete na návštěvu…