Už naše babičky dělaly domácí sirupy. A nejenom ty ovocné. Často se dělaly sirupy léčivé, k posílení imunity a řešení potíží s mnoha nemocemi. Nejoblíbenější je stále bezový sirup a rybízový sirup. Výroba domácích ovocných sirupů bohužel ustoupila těm průmyslově zpracovaným, které si jen dáte do košíku a hotovo. Bohužel obsahově se domácím sirupům nemůžou rovnat. A jestli si myslíte, že domácí sirup si doma připravíte horko těžko, vyvedeme vás z omylu. A rovnou vám představíme pomocníka, který vám výrobu domácího sirupu ještě více usnadní.
Proč si vyrábět sirupy doma?
- Domácí sirupy (ať už ovocné nebo bylinkové) neobsahují umělá barviva a konzervanty
- Sirupy vyráběné za studena si zachovávají maximální množství vitamínů a prospěšných látek
- Domácí sirup má skutečnou chuť a vůni ovoce a bylinek
- Při vlastní výrobě můžete zcela kontrolovat množství cukru
- Zpracujete ovoce a bylinky z vlastní zahrádky
Lahodný sirup si snadno připravíte i doma
Sada na přípravu domácích sirupů DELLA CASA od značky Tescoma výrazně zjednoduší výrobu domácích sirupů. Postup je intuitivní a vy se můžete radovat z chutných a zdravých sirupů. Na zimu si snadno připravíte léčivé sirupy proti kašli i na posílení imunity dětí. Všechny sirupy se dělají
Tip na recept od Tescoma.cz
- 750 g ovoce dle chuti
- 400 ml vody
- 2 lžičky kyseliny citronové
Ovoce rozmačkejte a do ovocné směsi přidejte vodu a kyselinu citronovou. Důkladně promíchejte a nechte 2 hodiny v lednici odpočinout. Po vychlazení ovocnou směs přelijte do nádoby DELLA CASA, ve které bude odšťavňovací síto. Nasaďte víko a dejte na 12 hodin do ledničky. Za tuto dobu ovocná šťáva překape a dužina zůstane v sítku. Podle chuti můžete přidat cukr krystal nebo šťávu dochutit stévií. Cukru se dává stejné množství, jako je množství odkapané směsi.
Nezapomeňte se podívat na celou nabídku lisů a odšťavňovačů. S chytrými pomocníky bude domácí výroba hračka.