Pro 3-4 osoby budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsní řízky
- 1 stroužek česneku
- 1/2 velké cibule
- 1 smetana na vaření
- 1 lžička kari
- 1 lžička soli
- 1 lžička sojové omáčky
- pepř
- olivový olej
- voda/vývar
- + příloha – rýže
Nejprve si nakrájíme cibuli, česnek a kuřecí maso na nudličky. Na pánvi se lžící olivového oleje osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, další lžíci olivového oleje a necháme dusit do změknutí. Poté polijeme smetanou a necháme povařit. Pokud máme málo omáčky, přidáme několik lžic vody nebo zeleninového vývaru. Hotové kari podáváme s rýží a zeleninovou oblohou. Přeji dobrou chuť!
Blog najdete i na Facebooku, Instagramu, Bloglovin a YouTUBE. Mockrát děkuji, že jste tu se mnou, čtete články až do konce, zkoušíte mé recepty a děláte mi ohromnou radost komentáři. Motivujete mě k další práci! Vaše Štěpánka ?
Mohlo by se vám líbit: Božský salát s ananasem, Grilované – Pečené žampiony s modrým sýrem, Jednoduchá zeleninová omáčka ke špagetám nebo Studentův slaný koláč.