Kokosové cukroví u nás o Vánocích nesmí chybět. Kromě kokosových koleček, na která se teprve chystám, tu mám jeden recept, u kterého se můžete rozhodnout, jestli dáte přednost verzi pečené nebo nepečené. Osobně dávám přednost verzi nepečené, nemusím si ji totiž dopřávat jen na Vánoce. V létě jsou skvělé třeba s čerstvými malinami nebo jahodami.
KOKOSOVÉ HRUDKY
12 ks
*hrnek o objemu 250 ml
Ingredience
1,5 hrnku strouhaného kokosu
¾ hrnku mandlové mouky
½ hrnku medu
¼ hrnku kokosového másla (rozpuštěného)
vanilkový extrakt
špetka soli
Postup
V míse smícháme kokos, mandlovou mouku a sůl. Přidáme med, vanilkový extrakt. Nakonec přidáme rozpuštěné kokosové máslo a spojíme všechny ingredience dohromady do pevnější hmoty.
Nyní máme 2 možnosti – pečenou a nepečenou:
1) Pečená verze
Zabalíme do potravinářské folie a dáme na 60 minut do ledničky.
Troubu předehřejeme na 160°C. Rukama nebo pomocí naběračky na zmrzliny vytvoříme kopečky nebo hrudky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15 – 20 minut, nebo dokud nezačne kokos zlátnout.
2) Nepečená verze
Rukama nebo pomocí naběračky na zmrzliny vytvoříme kopečky nebo hrudky. Položíme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme na 60 minut do ledničky. Uchováváme v chladu, aby se nerozpadly.