No, ona to vlastně nebyla tak docela kefírová buchta. Kefír v receptu jsem nahradila podmáslím, které bylo třeba spotřebovat, ale vůbec to ve výsledku nevadilo.

Pro inspiraci jsem si došla ke Karolíně Four na její blog. Recept najdete v odkazu zde.

Jde o snadný a rychlý recept, buchta je vláčná a moc dobrá. Pokud máte rádi sladší moučníky, přidejte si více cukru.

Část těsta jsem si nechala na její tvarohovou variaci. Těsto dáte do formy, nanesete tvaroh a opět vrstvu těsta. Tady už jsem podle receptu tolik nejela, tvaroh jsem si udělala po svém, možná právě proto se mi při vyklopení buchta trochu rozjela, možná nebyla dopečená?, možná chtěla jen vychladnout. Každopádně i tato varianta je chutná, ještě “mokřejší”. Recept zde.

Nerovnosti jsem se pokusila zamaskovat čokoládou:-).

Mějte se krásně.

Marcela