Ingredience
(15-20 kuliček)
30 g kešu ořechů
40 g bílé čokolády
120 g ořechového másla*
30 g medu
špetka soli
špetka jemně mleté kávy
70 g ovesných vloček
*já jsem použila ořechové máslo BigBoy Para Coffee, které obsahuje kešu, para ořechy, bílou čokoládu a hlavně kávu, takže už jsem další nepřidávala. Množství a druh kávy si proto upravte podle sebe, po odležení hmoty ji ochutnejte a případně přidejte ještě trochu kávy.
Postup
Kešu a čokoládu nasekáme nadrobno. Pokud jsou ořechové máslo a med tužší konzistence, opatrně je rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Smícháme je se solí, kávou, vločkami, ořechy a čokoládou a necháme zhruba 30 minut odležet v ledničce. Poté v rukách uválíme malé kuličky (moje měly cca 20 g) a opět necháme vychladit. Skladujeme v lednici, kde vydrží zhruba týden.
Tip: Když se hmota příliš lepí na ruce, stačí si je lehce potřít chuťově neutrálním olejem.