Nerozlučná dvojka, se kterou je spoustu zábavy nejen při letním grilování. Co víc dodat? Tohle musíte ochutnat sami a posoudit, jiné cesty není. Milovníci dobré zábavy určitě ocení, že příprava není až tak náročná, stačí si jen všechny ingredience přichystat včas. Mluvíme především o vepřové krkovičce a červené cibulce, které tvoří pár doslova a do písmene jako z románu. Nebo byste si raději udělali domácí barbecue omáčku? V každém případě, olivový olej zvedne úroveň připravovaného jídla ještě o pěkných pár stop výše.

Tučné maso, jemuž nikdo neodolá

Vepřové je sice možná na žebříčku zdravé výživy trochu níž než kuře nebo králík, ale na stranu druhou, když si na něm občas pochutnáte, nic zásadního se neděje. A kdo odolá dobrotě, jakou je krkovička, zbytečně se ochuzuje o barvitost života. I když grilujete raději rybí speciality, odolat právě tučné krkovičce chce hodně odříkání. Druhou možnou variantou je pak jít meditovat do hor, hledat sebe sama a živit se kořínky nebo bobulemi, ale proč vlastně?

Karamelizovaná cibule vám v ledničce vydrží při správných podmínkách skladování ještě na dva další víkendy, takže si ji klidně udělejte dopředu, ať pak máte s přípravou grilovací party o něco méně práce. Výborně dochutí všechno, co na grilu připravíte, od hovězích hamburgerů až po steaky, paštiky a další jídla. Vinný ocet, základní dochucovadla v podobě soli a pepře, balsamico, olivový olej anebo třtinový cukr, to vše potřebujete ještě kromě pěkně uzrálých červených cibulek. Další domácí dobrotou je barbecue omáčka, se kterou budete mít jistotu, že sníte to, co jste si navařili – a tedy ne doplněk, ve kterém by byly skryté kalorie a spoustu chemie. Nechejte se inspirovat zajímavými recepty, jichž není nikdy dost a nezapomínejte, že prémiový olivový olej od olivum.cz je králem.

Článek Karamelizovaná cibule a grilovaná krkovička si velmi dobře rozumějí se nejdříve objevil na České návody.