K téhle virální, chladivé pochoutce jsem sice byla poměrně skeptická, ale pane jo! Je to fakt dobrý. Stačí na tácek rozetřít bílý jogurt, doporučuju lehce osladit, jinak to bude kyselé, pak přidáte drobné ovoce, ořechové máslo nebo čokošku, ty můžete umělecky projet párátkem, ať to máte pěkný, a necháte to pár hodin v mrazáku. Poté nalámete na střepy a můžete vesele konzumovat a užívat si, jak vám mrzne pusa.


Ovoce použijte klidně z mrazáku. Třeba u malin je to i výhoda, protože zmrzlé je nadrtíte na menší kousky a pohážete po rozetřeném jogurtu. 


Ingredience

300 g řeckého bílého jogurtu
tekuté sladidlo dle chuti
špetka mleté vanilky
ořechové máslo* @bigboybutter.cz
hrst borůvek a malin 
trocha drcených pistácií 

*Pro barevný efekt a chuť jsem dala Big Bueno Zero a Grand Zero tmavé (arašídy s tmavou čokoládou).


Postup

Jogurt podle chuti osladíme, přidáme vanilku. V tenké vrstvě ho rozetřeme na tácek vyložený pečícím papírem. Pocákáme ořechovým máslem a posypeme ovocem a pistáciemi. Necháme v mrazáku zmrznout.

Nalámeme na střepy a ihned podáváme. Skladujeme v krabičce v mrazáku, můžeme proložit pečícím papírem, aby se jednotlivé střepy neslepily k sobě.