Plním sliby! Ptali jste se mě v Oblíbených jídlech měsíce na recept na naši oblíbenou zeleninovou omáčku k těstovinám. Věřte mi, pod tou tunou sýra doopravdy je. Nechci tu vystupovat jako největší pohan a neznaboh, ale ke špagetám mi sýr neodmyslitelně patří. Uvědomila jsem si, že bych ráda fotku omáčky až příliš pozdě. ? Jelikož se nejedná o komplikovaný recept, ušetřím Vás zbytečných informací a jde se rovnou na vaření! Snad Vám bude chutnat. ❤️
Na porci pro 4-5 osob budeme potřebovat:
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 celou cibuli
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 bílou papriku
- 1 malou konzervu sladké kukuřice
- 100 g zelených fazolových lusků
- 500 g rajčatového pyré
- 1/2 lžičky oregána (nejlépe čerstvého)
- 1/2 lžičky pizza koření
- 1 lžíce kečupu
- pepř, špetka soli, příp. třtinový cukr
- voda na zředění
- těstoviny a sýr (např. grana padano, mozzarela, eidam)
Postup:
Nakrájíme si cibuli, česnek, papriku a očištěnou mrkev na malé kostičky. Na pánvi se lžicí řepkového oleje s kukuřicí a fazolkami lehce orestujeme a zalijeme rajčatovým pyré s trochou vody. Přidáme kečup, koření, sůl, pepř a za stálého míchání a případného dolití vody necháme provařit do změknutí zeleniny.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Servírujeme s hotovou domácí omáčkou a oblíbeným nastrouhaným sýrem.
Tip: Omáčku můžete uvařit ve velkém a po domácí sterilizaci skladovat v zavařovacích sklenicích. Popř. po vychladnutí uložit v plastových dózách na horší časy do mrazáku. 🙂
Doufám, že Vám bude omáčka chutnat! Pokud ji vyzkoušíte, určitě mi napište. Jinak Vám přeji hezký zbytek dne!
JAK MÁTE TĚSTOVINY NEJRADĚJI VY?
Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka ?