Sezóna chřestu? Nechte se inspirovat italskou gastronomií, která si s chřestem dokáže hravě poradit a zakomponovat ho do tradičních pokrmů. Zkuste tento rodinný recept na pravé italské risotto s bílým chřestem od tatínka mého Itala!
Minulý týden se mi podařilo vyškemrat vzácný recept od mého nejvyššího guru na italskou kuchyni! V Česku nikdo neodolá svíčkové od tchyně, já to mám jinak. Do tajů italské gastronomie mě totiž zasvěcuje můj potencionální tchán! Mauro, tatínek mého Itala, je asi tím nejvěrnějším patriotem italské kuchyně, jakého znám...miluje pouze tři jídla: pizzu, risotto (rizoto) a těstoviny! To však neznamená, že jeho jídelníček je monotónní. Mauro dokáže z těchto jídel vykouzlit na milión variant, že i když v zásadě točí jen tyto tři pokrmy, prakticky pořád má na talíři něco jiného. A protože tenhle můj guru vaří zásadně ze sezónních surovin, když se tak koukám po místních trzích, chřest tyto dny zaplavuje všechny stánky.
"Jedno italské chřestové risotto, per favore!"