Už tu dlouho nebyl pořádný kus masa! A tak pro Vás mám jako omluvu specialitu… Hovězí pečené v solné krustě s medovou cibulkou a zeleninou. Ideální na slavnostní večeři ve dvou. 🙂
Budeme potřebovat:
- cca 500 g hovězí pečeně
- 2 lžičky rozmarýnu
- 500 g soli
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička medu
- lilek, mrkev a brambory jako příloha
Postup:
Pečeni očistíme a opečeme na rozpálené pánvi se lžící másla ze všech stran. V misce smícháme sůl s olejem, 3mi lžícemi vody a rozmarýnem. Následně do keramického pekáčku navrstvíme 1/3 solné směsi a udusáme. Na základ ze soli umístíme opečené maso a celé ho pokryjeme minimálně 0,5 cm až 2 cm vrstvou soli. Dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut při 220 °C.
Cibulku a česnek nakrájené na plátky osmahneme na lžíci oleje do hněda. V závěru zakápneme lžičkou medu a necháme zkaramelizovat.
Maso podáváme s medovou cibulkou a pečenou/vařenou zeleninou a bramborami. Přeji Vám dobrou chuť a hezký zbytek dne.
Nebojte se, maso není nijak přesolené a zbylou sůl nevyhazujte! Můžete ji přenést do sklenice a používat v kuchyni po několik následujících měsíců. Nezkazí se ani při pokojové teplotě.
Už jste někdy takto maso připravovali? A jak se Vám líbil dnešní recept?
Chcete více „masových“ článků?
Díky, že jste tu se mnou, mějte se krásně a něco pro to udělejte ještě dnes!
Vaše Štěpánka ?