První letošní víkend je teda pěkně mrazivý. Na to vůbec nejsem zvyklá a pořád se nemůžu pořádně zahřát. Ani procházka venku v těch -12°C k tomu nepomohla. Je ale pravdou, že jsem strávila venku asi tři hodiny a ušla jsem pěkných pár kilometrů. Na konci jsem už ale cítila, jak mám prokřehlé ruce i přes rukavice.
Šálek horké čokolády je pro takový mrazivý den přímo ideální. Většinou ji možná máme spojenou s obdobím před Vánocemi, ale myslím, že pro ni je vhodná doba vždycky (alespoň teda v zimě) a nemusíme se ohlížet, co je za měsíc. Tentokrát jsem ji připravila z mandlového mléka, ale samozřejmě můžete použít i normální, protože mandle přidají ještě trošku jinou chuť. Do této fáze by se čokoláda dala považovat za poměrně zdravější, ale pak jsem ji „zabila“ pořádnou horou šlehačky – to aby se neřeklo, že je tam moc málo kalorií 🙂 Takže zdravé, nezdravé… ale je to hlavně moc dobré.

HORKÁ ČOKOLÁDA
Ingredience:
na 2 menší hrníčky nebo na 1 velký
1/3 hrnku vody
50 g hořké čokolády (nejlépe 70 % i více)
1 celá skořice
1 lžíce brusinkového sirupu
1 hrnek (250 ml) mandlového mléka (nebo normálního mléka)
šlehačka na dozdobení (150 ml smetany ke šlehání)
čokoládové hoblinky nebo kakao holandského typu na posypání
Postup:
Na plotně zahřejeme v rendlíku vodu, čokoládu a skořici. Vaříme, než se čokoláda rozpustí.
Následně přidáme mléko a přivedeme k varu. Na konec přidáme brusinkový sirup.
Čokoládu rozlijeme do hrnečků, přidáme šlehačku a posypeme ji kakaem a čokoládovými hoblinkami.
HORKÁ ČOKOLÁDA

HORKÁ ČOKOLÁDA

HORKÁ ČOKOLÁDA

HORKÁ ČOKOLÁDA

HORKÁ ČOKOLÁDA