Slavíme! Můj drahý má totiž v březnu narozeniny, tak kromě toho, co jsem mu upekla (to vám samozřejmě taky ukážu nebo můžete kouknout na Instagram), jsem se rozhodla udělat ještě nějaký neobvyklý drink. Vloni na Kubě, když jsme celou dobu popíjeli strašně sladké rumové koktejly, mi zachutnal gin s tonikem, protože to byl konečně koktejl, který nebyl tak přeslazený! A tak jsme po návratu zařadili gin s tonikem do našeho domácího baru a já začala experimentovat. Asi k tomu přispěla i návštěva brněnského baru Super panda cirkus, kde mají samé neobvyklé koktejly a všechny jsou tak dobré! Na tom, že je to nejlepší bar v republice, asi něco bude…:))
Moje 3 nejoblíbenější a poměrně neobvyklé variace na gin&tonic jsou okurka, bazalka, tohle bych v létě ráda vyzkoušela jako granitu! Meloun s levandulí a borůvka, tymián. A tady už jsou jednotlivé recepty, vždy na jednu sklenku:
GIN&TONIC OKURKA A BAZALKA
- 5 bazalkových lístků, já použila mražené, protože jsem doma zrovna čerstvé neměla
- 5 plátků okurky, místo čerstvé okurky můžete případně použít i okurkový sirup, plátek na ozdobu
- 4cl ginu
- tonik
- led
GIN&TONIC MELOUN A LEVANDULE
- hrst borůvek
- snítku tymiánu, plus snítku na ozdobu
- lžička třtinového cukru
- 4cl ginu
- tonik
- led
Postup je u všech stejný, nejprve jsem si rozmělnila bylinkové lístky (u borůvky i s částí borůvek), aby pustily vůni, přidala sirup a kostky ledu. Zalila ginem a zbytek sklenice dolila tonikem. Pokud zrovna doma nemám čerstvé ovoce, dobře ho zastoupí sirupy. Můžete použít domácí nebo třeba ty značky Monin. Moniny používám taky, když si chci udělat nějakou rychlou limonádu, stačí přidat bublinkovou vodu a okurkovou limonádu máte raz dva.
Za gin a dva sirupy Monin děkuji alkohol.cz, za zbytek svému drahému. Nalákala jsem vás na drink? :))
Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments