Dorty peču ze všeho nejraději jen tak.
Když mě neznervózňuje nedostatek času, ani přání oslavence. Můžu si podle vlastních chutí improvizovat a upéct svou „šizenou“ zdravější variantu místo poctivého dortíku s marcipánem. Ale nenechte se zmást, nakonec ani tenhle moučník není stoprocentně healthy. Je hříšný přesně tak akorát! Bez výčitek si dezertní vidličkou naberete sousto lehkého korpusu z ovesných vloček namazaného čokoládovým tvarohovo-pudinkovým krémem a osvěžujícím letním ovocem. Dostali jste taky chuť jenže nikdo jako na potvoru nic neslaví? No problem. 🙂 Udělejte radost sobě!
- 2 žloutky
- 2 polévkové lžíce (dále PL) domácího vanilkového extraktu (vanilkový lusk vyluhovaný minimálně 2 měsíce v silném alkoholu)
- 2 PL javorového sirupu
- 1 banán
- 3 lžíce řepkového oleje
- 4 PL namletých ovesných vloček
- 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 2 vrchovaté PL holandského kakaa
- 2 PL horké vody
- sníh ze 2 bílků
- špetku soli (do bílků)
- 1 čokoládový pudink
- 300 ml mléka
- 60g-100g hořké čokolády ?
- 1 tuhý tučný tvaroh
- pár lžic griotky
- 1 sáček želatiny
- 2 PL ovocné šťávy
- 180 ml vody
- 3 PL černého rybízu
Vaše Štěpánka ?
Mohlo by Vás zaujmout:
Bezlepkový makovec s meruňkovou peřinkou
Jahůdkový Chézekake (CHEESECAKE)
Skořicoví šnečci s medem
Rybízová buchta se sněhem
Muffiny s coca collou a marshmallow