Zdravím v další den, kdy mám volno. Sice jsem ho započala návštěvou u zubaře, tam teď budu asi častěji a doufám, že se mi zub hezky zahojí, abych předešla resekci, ale jinak už nečekám žádné nepříjemné zážitky, i když i ten zubař proběhl v pohodě. A taková jedna rada pro vás. Možná to tak už praktikujete, ale možná s tím teprve začnete jako já. Všimli jste si, že babičky často krájí ovoce na měsíčky a teprve pak je pojídají? Asi jo. Já se vždy domnívala, že je to proto, že jejich zuby prostě kousky z celého ovoce neukousnou, protézy apod. Minulý týden jsem zjistila, že může být i jiná příčina. Nejde tolik o jablka jako spíš o ovoce s peckou. Zakousla jsem se do nektarinky, mé zuby narazily na pecku a jak jsem ukusovala, jela jsem předními zuby přes ni a kus se mi ulomil. Doktorka mi radila krájet ovoce, půlit, neukusovat z celého, vždyť to je přece jasné! No je, teď už ano.
Na fotkách sice ovoce, ale jablka. Ty si manžel přivezl z míst svého dětství, kam se se synem vydal, aby mu ukázal, kde jezdil na neckách, lezl po skalách a trávil víkendy. Prý pořád chutnají stejně jako tenkrát, před více jak 30 lety:-).
Tak pohodový den.