Recept naleznete v článku NĚCO DOBRÉHO…………..
O proti původnímu receptu, jsem musela trochu improvizovat, protože jsem neměla doma droždí v kostce, ale droždí sušené, a také jsem neměla sušená rajčata, ale rajčata naložená v olivovém oleji. Rajčata jsem nechala okapat a poté nakájela na drobné kousky a jinak postupovala podle instrukcí. Těsto jsem nechala kynout na teplém místě a to poté, co jsem jej sama vypracovala, protože nemám domácí pekárnu.

K to mu jsem udělala kuličky z mletého masa, do kterého jsem dala trochu provensálského koření a nadrobno nakrájenou slaninu.

Jako třešničku na dortu  jsem ke kuličkám a ciabattě udělala velmi oblíbený salát, který dělám poměrně často… je z rukoly, nadrobno nakrájených rajčat, špetky soli, pepře, olivového oleje a balsamiko octa, jedné snítky jarní cibulky a pár nakrájených lístků bazalky. 

Přátelé, ciabatta byla luxusní! Opravdu ji mohu doporučit, vyrovnala se ciabattě koupené třeba ve Wine Food Market.