Chyby při používání papiňáku. Neděláte je také?
Papiňák, nebo také tlakový hrnec, je užitečným pomocníkem v kuchyni, který šetří čas a také peníze. Oproti klasickému hrnci se suroviny v papiňáku připraví mnohonásobně rychleji. Například maso, které by se normálně dělalo i několik hodin, a stejně by nebylo úplně měkké, bude v papiňáku perfektně uvařené za poloviční čas. Navíc kratší vaření uchová v jídle jeho původní chuť a hlavně více vitamínů. Přestože papiňák dokáže přípravu jídel nekonečně ulehčit, panují o jeho používání mnohé mýty, které odrazují některé lidi od jeho pořízení. Asi každý slyšel nějakou historku o tom, jak tlakový hrnec vybuchl. Samozřejmě nikdo nezná nikoho komu se to stalo přímo. Dnešní papiňáky jsou vyráběné tak, aby byly bezpečné. Jsou z ušlechtilé oceli a mají zabudovaných hned několik bezpečnostních pojistek proti nárůstu tlaku a teploty. Ale i když jsou tlakové hrnce při správném používání naprosto bezpečné, špatné zacházení může zkrátit jejich životnost nebo poškodit některé z bezpečnostních pojistek. Čemu se tedy vyvarovat?