Zdravím vás u dnešního receptu na výživnou snídani! Nejlepší je trochu si přivstat a ještě horkou granolu si v misce s jogurtem posypat buď mraženým nebo čerstvým ovocem ze zahrádky a lesa. Doufám, že se do ni zamilujete tak, jako my!

Na jeden plech budeme potřebovat:

  • 3-4 vypeckované omyté broskve pokrájené na kostičky
  • 500 g ovesných vloček
  • 2 vyšlehané bílky
  • 1 odměrku vegan vanilkového proteinu (nepovinné)
  • 1 lžíci lněných semínek
  • 1 lžíci chia semínek
  • 2 lžíce arašídů
  • 2 lžíce podrcených vlašských ořechů
  • 4 lžíce horké vody
  • 2 lžíce cukru 
  • 1 špetku soli
  • olej na vymazání plechu
Postup:
  1. Nejprve si umyjeme broskve, vypeckujeme je a nakrájíme na kostičky. Šťávu, která z ovoce vyteče, nevylévejte. Použijeme ji společně s broskvemi.
  2. Vyšleháme si bílky se špetkou soli v tuhý sníh.
  3. Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, lněná semínka, chia semínka, arašídy, vlašské ořechy a vše promícháme. 
  4. K vločkové směsi přidáme pokrájené broskve ve vlastní šťávě, horkou vodu, vanilkový protein, cukr a dobře vše promícháme.
  5. Na závěr zapracujeme do těsta také našlehané bílky.
  6. Těsto na granolu navrstvíme na připravený a olejem vymazaný plech s pečicím papírem.
  7. Pečeme 15 minut na 200 °C, následně prohrábneme, zamícháme a dáme znovu péct na 10-15 minut na 180 °C. 
  8. Podáváme s jogurtem a ovocem. Dobrou chuť!
*TIP*
Ke granole s jogurtem se hodí přidat třeba také domácí Mandlové máslo << recept z Corcula.

Jak se Vám dnešní snídaně líbí? Máte rádi sladké snídaně? 
Já je zbožňuji, obzvlášť ty ovocné.

Mějte se krásně a něco pro to udělejte ještě dnes, Vaše Štěpánka ?

Mohlo by Vás zajímat… DALŠÍ SNÍDAŇOVÉ RECEPTY