Zdravím vás u dnešního receptu na výživnou snídani! Nejlepší je trochu si přivstat a ještě horkou granolu si v misce s jogurtem posypat buď mraženým nebo čerstvým ovocem ze zahrádky a lesa. Doufám, že se do ni zamilujete tak, jako my!
Na jeden plech budeme potřebovat:
- 3-4 vypeckované omyté broskve pokrájené na kostičky
- 500 g ovesných vloček
- 2 vyšlehané bílky
- 1 odměrku vegan vanilkového proteinu (nepovinné)
- 1 lžíci lněných semínek
- 1 lžíci chia semínek
- 2 lžíce arašídů
- 2 lžíce podrcených vlašských ořechů
- 4 lžíce horké vody
- 2 lžíce cukru
- 1 špetku soli
- olej na vymazání plechu
Postup:
- Nejprve si umyjeme broskve, vypeckujeme je a nakrájíme na kostičky. Šťávu, která z ovoce vyteče, nevylévejte. Použijeme ji společně s broskvemi.
- Vyšleháme si bílky se špetkou soli v tuhý sníh.
- Do velké mísy nasypeme ovesné vločky, lněná semínka, chia semínka, arašídy, vlašské ořechy a vše promícháme.
- K vločkové směsi přidáme pokrájené broskve ve vlastní šťávě, horkou vodu, vanilkový protein, cukr a dobře vše promícháme.
- Na závěr zapracujeme do těsta také našlehané bílky.
- Těsto na granolu navrstvíme na připravený a olejem vymazaný plech s pečicím papírem.
- Pečeme 15 minut na 200 °C, následně prohrábneme, zamícháme a dáme znovu péct na 10-15 minut na 180 °C.
- Podáváme s jogurtem a ovocem. Dobrou chuť!
*TIP*
Ke granole s jogurtem se hodí přidat třeba také domácí Mandlové máslo << recept z Corcula.
Jak se Vám dnešní snídaně líbí? Máte rádi sladké snídaně?
Já je zbožňuji, obzvlášť ty ovocné.
Mějte se krásně a něco pro to udělejte ještě dnes, Vaše Štěpánka ?
Mohlo by Vás zajímat… DALŠÍ SNÍDAŇOVÉ RECEPTY