…podle Radu z obchodu i blogu Radua Crystal. Radu dělá krásné sklo, ale také píše blog, kde najdete nejeden zajímavý recept. Já si tento vypůjčila z Instagramu.
Je rychlý, snadný, nenáročný na přípravu a moc dobrý. Třeba se vám bude na víkend hodit.
ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 přášek do pečiva
1 hrnek mléka
špetka soli
9 lžic slunečnicového oleje
3 vajíčka
ovoce /mražené nebo čerstvé/
a já si k tomu tradičně přidala i citronovou kůru a pár kapek citronové šťávy
drobenka
120 g polohrubé mouky
60 g i více cukru krystal
60 g másla
(na fotkách jí moc nenajdete, měla jsem zbyteček v lednici, nová se mi dělat nechtěla:-), pekla jsem v mezičase mezi dovozem a odvozem syna na a z tréninku)
postup
Všechny ingredience řádně promíchejte, těsto vylijte na vymazaný plech/formu, posypte ovocem a drobenkou, pečte dozlatova. Radu doporučuje posypat ovoce ještě krystalovým cukrem, já dala rovnou vanilkový:-).
Je to fakt mňamka.
A ještě jedna kopretinka z okolní mini loučky.
Pěkný víkend.