Přidat do těsta jablka byl momentální nápad, inspirovaný cuketovým perníkem a taky dopolední procházkou, kdy jsme narazili na strom obsypaný červenými, úžasně sladkými pláňaty (krom toho jsme nasbírali ořechy, šípky a barevné listy na podzimní tvoření a výzdobu), ovšem největší terno je med. Když se těsto v troubě začalo péct, zavonělo to medově a perníkově po celém bytě… skoro jsme nevydrželi čekat, než perník trochu vychladne. Jedinou nevýhodou je, že je trochu lepkavý, za to může taky med, ale jsem si jistá, že po prvním kousnutí mu to odpustíte a ještě si s radostí ty lepkavé prsty olíznete, aby ani drobeček nezůstal nazmar.
Ingredience
(na menší plech či pekáček)
150 g cukru krystal
50 g med
2 vejce
120 ml mléka
300 g hladké mouky (dala jsem 100 g celozrnné)
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkového koření
malá hrst hrozinek
2-3 jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
Postup