Velké téma tohoto týdne u mě bylo vymýšlení a chystání svačin do školy. Slečna má ráda sendviče a sní v podstatě jakékoli ovoce i zeleninu. 
Zrovna u nás doma zpracováváme padaná jablka z chalupy – moc dobrá, nestříkaná. Nechala jsem se inspirovat a přes počáteční váhání (už doma vážně nepotřebujeme další spotřebiče) jsme pořídili sušičku ovoce. 

Vybíral ji manžel, já měla jen jediný požadavek – aby měla hodně plat a usušilo se tak co nejvíc v jedné várce. Tahle jich má rovnou 8. Zatím jsem sušila dvě dávky po pěti patrech a výsledkem jsou výborné křížaly. Já totiž nemám ráda ty kupované. Buď jsou moc tenké a tvrdé, slupka často k neukousání, nebo jsou k dostání ty sířené. Ty domácí jsou prostě lepší a já jsem ráda, že mám další věc, kterou můžu přidávat do svačin. Dcera je miluje a příprava pro ni byla i zajímavou aktivitou.

Sušíte taky? Já se zatím neodhodlala k ničemu dalšímu, ale spíš proto, že těch jablek ke zpracování je letos dost – navíc padají dřív a najednou. 
L.