Krásné pondělní ráno, vítám vás u dnešního receptu!
S přírodou je vážně zábava. Na zahradě se nám urodila anakonda, říkáme jí Adéla. Dohromady teď už pokrývá zhruba 8 čtverečních metrů, pne se přes ohniště, složené dřevo, přes plot k sousedovi a ještě dál. A co teprve ta úroda. To si říkalo o nový recept z dýně!
Odkud budete mít svojí hokkaido, jestli ze zahrádky nebo ze supermarketu, vůbec nezáleží. Hlavně, aby vám můj koláč chutnal. ❤️ Můžete si sami vybrat, jestli zvolíte bezlepkovou verzi s pohankovou/rýžovou moukou, celozrnnou nebo klasickou pšeničnou. Koláč je velmi vláčný a díky množství kakaa připomíná zdravější brownie. Co si o něm na první pohled myslíte? Vyzkoušíte ho také?
S přírodou je vážně zábava. Na zahradě se nám urodila anakonda, říkáme jí Adéla. Dohromady teď už pokrývá zhruba 8 čtverečních metrů, pne se přes ohniště, složené dřevo, přes plot k sousedovi a ještě dál. A co teprve ta úroda. To si říkalo o nový recept z dýně!
Odkud budete mít svojí hokkaido, jestli ze zahrádky nebo ze supermarketu, vůbec nezáleží. Hlavně, aby vám můj koláč chutnal. ❤️ Můžete si sami vybrat, jestli zvolíte bezlepkovou verzi s pohankovou/rýžovou moukou, celozrnnou nebo klasickou pšeničnou. Koláč je velmi vláčný a díky množství kakaa připomíná zdravější brownie. Co si o něm na první pohled myslíte? Vyzkoušíte ho také?
_________________________________________________________________________
Na jeden pekáček budeme potřebovat:
- 1 malou hokkaido
- 2 jablka
- 20 lžic hladké pohankové mouky (můžete použít i jinou, např. pšeničnou)
- 1/2 lžičky skořice
- 1 rovnou lžičku kypřicího prášku
- 3-4 lžíce holandského kakaa
- 2 lžíce medu
- 1 vanilkový cukr
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje (použijte řepkový, dýňový nebo vlašský)
- 1 sáček rozinek v hořké čokoládě
Dýni hokkaido si omyjeme, rozpůlíme, zbavíme stopky, bubáka a lžicí odstraníme i semínka. Ta si můžeme vyskládat na pečicí papír, usušit a použít příští rok. 🙂
Umyjeme a očistíme i jablka a spolu s dýní nastrouháme na jemno na struhadle (na nejmenší nudličky) do větší mísy.
Přidáme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, med, sůl, olej, vejce a dobře promícháme. Připraveným těstem plníme předem vymazaný a moukou vysypaný pekáček nebo koláčovou formu.
Posypeme rovnoměrně rozinkami v čokoládě a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C péct po dobu 30 minut.
Koláč je vláčný, kakaový a připomíná zdravější brownies. Příště do něj navíc přidám ještě odměrku čokoládového proteinu.? Doufám, že vám bude chutnat!
Miluji vláčné moučníky a vy? Co si o dnešním koláči myslíte? Napište mi, budu se těšit. ❤️
Mějte se nádherně a něco pro to udělejte,
Vaše Štěpánka ?