Dnes jen malá bleskovka.
Již delší dobu se u nás doma jí zdravěji.
Objevujeme nové chutě i suroviny a dělá nám to opravdu dobře.
Takže malinká inspirace:
JÁHLY S CIBULÍ, PÓRKEM A BROKOLICÍ
Jáhly uvařte podle návodu.
Podávala jsem je se směsí lehce osmažené cibule, pórku a brokolice.
Cibuli osolím na konci smažení, udělá to s jídlem divy.
Brokolici jsem nijak nepředvařovala, hodila jsem ji k cibuli a pórku a malinko podlila a podusila,
ale nerozvařit! Když se nechá trochu křupavá, je moc dobrá.
Na závěr jen dochutit lahůdkovým droždím a dosolit dle vaší ctěné chuti.
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla.
jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán.
Lahůdkové droždí je deaktivované, nedá se tedy použít na kynutí.
Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta.
Já jím často dochucuji dušené zeleninové směsi a polévky.
Nebudu sem vypisovat všechny super prospěšné vlastosti tohoto droždí,
kdo bude chtít,
snadno si vše dohledá.
Já ho používám opravdu ráda a vřele ho doporučuji všem, co ho neznají.
Tady se rýsuje možnost nového štítku s názvem „doporučuji“,
ale ráda bych ho pojmenovala nějak osobitě.
Pokud máte někdo nějaký skvělý nápad, sem s ním, budu vám vděčná, nějak mě nic nenapadá.
A na závěr trochu z mé oblíbené nebeské lékárny 🙂
Mějte se báječně a udělejte si dnes nějakou radost, Klárka.