- 4 vejce
- 1/2 vanilkového lusku
- 2 lžíce koňaku
- 8 lžic horké vody
- 6 lžic cukru
- 5 lžic hladké mouky
- 3 lžíce polohrubé mouky
- domácí marmeláda (rybízová/ borůvková/ malinová/ ostružinová/ angreštová)
- kompotované borůvky
- 1 smetana ke šlehání
- 1,5 ztužovače (smetafix)
- 1 tvaroh
- 2 lžíce moučkového cukru
- čerstvé borůvky na ozdobu
- 4 eggs
- 1/2 vanilla pod
- 2 tablespoons of a liqueur
- 8 teaspoons of hot water
- 6 tablespoons of a sugar
- 5 tablespoons of a smooth flour
- 3 tablespoons of a thick flour
- Homemade marmalade (red currant / blueberry / raspberry / blackberry / gooseberry)
- Compoteted blueberries
- 1 cream to whip
- 1.5 stiffers (smetafix)
- 1 packaging of a curd (250 g)
- 2 tablespoons of a sugar
- Fresh blueberries for decoration
Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh.
From the egg whites and a pinch of salt, we prepare a tough snow.
Do žloutkového krému po lžicích přidáváme mouku s kypřicím práškem. Následně ručně zapracujeme také hotový sníh.
Add the flour and a baking powder into the egg yolk cream. Then we also manually incorporate the prepaired egg white snow.
Těstem naplníme předem připravenou – tukem vymazanou a polohrubou moukou vysypanou – dortovou formu. Dáme péct na 180 °C v předem vyhřáté troubě na 25 minut.
Fill the dough with a pre-prepared cake form. Bake at 180 ° C in a preheated oven for about 25 minutes.
Upečený dortový korpus necháme zcela vychladnout.
Let set the baked cake corpus to the normal temperature.
Následně překrojíme a namažeme obě poloviny korpusu domácí marmeládou. Já zvolila rybízovo-ostružinovou.
Then we cut the cake in the middle and wipe both halves with a homemade marmalade. I have chosen the currant-blackberry one.
Na marmeládu naneseme vrstvu kompotovaných borůvek.
On the marmalade we apply a layer of blueberries.
Následuje vrstva krému, ten můžeme nanášet pomocí cukrářského zdobícího sáčku. Volba je na vás – buď celý krém nanesete doprostřed a necháte moučník ve stylu „plain“ a dozdobíte pouze čerstvými borůvkami a květinami, nebo možnost dva – polovinu krému nanesete doprostřed a druhou navrstvíte navrch jako já.
Next is the layer of a cream, which can be applied using a candy decorating bag. The choice is for you – either apply the whole cream in the middle and leave a „plain“ dessert and decorate the top only with fresh blueberries and flowers, or apply the first half of the cream in the middle and the other half on the top like me.
A je hotovo. Dobrá práce! Dort uložíme na několik hodin do lednice a můžeme podávat. Bon Apetit!
Good work! Put the cake in the refrigerator for several hours and then serve. Bon Apetit!
Jak se Vám líbil dnešní článek? Co říkáte na foto návod? Budu moc ráda za názory v komentářích. 🙂 Nezapomeňte na probíhající GiveAway >> TADY a mějte se krásně!
Vaše Štěpánka ?