Z mexických placek tortill si doma můžeme vytvářet neuvěřitelnou škálu jídel! V jejich názvech by se člověk bez Googlu lehce spletl. Tak například: tacos, nachos, fajita, enchilada, chimichanga, arepa, cachapa a nebo třeba quesadila (ta je po burritos má druhá nejoblíbenější ale i tak si na název nikdy nemůžu vzpomenout)! Doufám, že jednou budu moct všechny ochutnat přímo v Mexiku, ale do té doby mě čeká spoustu experimentování s náplněmi pěkně doma. Přineste si na svůj domácí stůl trochu exotiky s dnešním receptem. 🙂
- jedno balení celozrnných tortill (6 ks – Lidl)
- 12 plátků tvrdého sýru eidam min. 40%
- 1 plechovka červených fazolí
- ledový salát (1 velký list/ 1 ks)
- rukola
- 2 rajčata
- 1/2 cibule
- Kupovaný nebo domácí dresing:
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička hořčice
- 4 lžíce bílého jogurtu (3%)
- špetka soli a pepře
- 1 lžička balzamikového octa
- 1/2 lžičky kari
- bazalka, oregáno
Připravíme si předem do misek veškeré suroviny na náplň a domácí dresing. Na teflonové pánvi ohřejeme placku z obou stran (teplá se lépe skládá). Přemístíme ji na talíř, pomažeme z poloviny dresingem a do oblasti v centrální rovině blíže hornímu okraji vrstvíme náplň (do tvaru obdélníku) – sýr, fazole, rukola, rajčata, cibule, ledový salát. Poté překlopíme přes „obdélník“ náplně pravý a levý okraj tortily, nakonec horní okraj a smotáme do tvaru burrita. Doporučuji podívat se na video ZDE. 🙂 Věřte mi, že u třetí tortilly už budete jako profesionál! Dobrou chuť.
Vyhledáváte mexickou kuchyni? A co z ní máte nejraději? Děláte si někdy burritos doma?
My celkem často a nejen ve vegetariánské verzi!
Užijte si krásný den,
Vaše Štěpánka ?
Mohlo by se Vám také zalíbit: