Mé holky se mi vždycky smějí, jaké si v kuchyni udělám originální foto studio a vyhrožují, že někdy napíší pravdu o Vintage 🙂 Tak tedy! Všechny mé food dobroty fotím na sporáku. Na varnou desku naskládám lněné hadříky (nejraději v černé nebo šedé barvě a musí být trochu i pomačkané). Na tmavé pozadí využiji hranatou tašku, přes kterou přehodím černou látku (občas svetr nebo triko :-)) Na podkladové hadříky aranžuji třeba dřevěné prkénko s mramorovou rukojetí z A LA Maison, starožitné vidličky, moka konvičky od pana Bialetty. Ze zahrady si donesu květiny nebo co je zrovna po ruce. Postavím se na židli a fotím a fotím… Než holkám povolím něco ochutnat, tak to chvíli trvá. No a když se náhodou jedna z mých dcer u mého dokonalého studia objeví, hned ji využiji, aby třeba ten voňavý dortík podržela a já ho mohla krásně vyblejskout… Včera bylo focení šťavnatého malinového koláče. Ještě teď, když to píšu, mám na něho obrovskou chuť. Bohužel byl za chvilku pryč. A to jsme na něho byly jen dvě…. Křehké těsto je z 150 g hladké mouky, 50 g cukru, 100 g másla, 1 lžíce smetany, 1 žloutku. Na náplň jsem použila mražené maliny z Lidlu. Když tak recept je zde.
P.S. Chystám velikonoční workshopy. Zítra bude více. Už se na Vás moc těším. 🙂 Krásné pondělí!